• Olympijský deň

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Olympijský deň.

            V piatok 24. júna 2022 sme pre žiakov našej školy v rámci osláv Olympijského dňa zorganizovali rôzne športové akcie. Hlavnou aktivitou bol Beh olympijského dňa. Beh preto, lebo je to základný prejav aktívneho ľudského pohybu, je jednoduchý a dá sa organizovať všade a takmer pre všetkých. V roku 2022 pridal Medzinárodný olympijský výbor k tradičným trom pilierom ,,Hýb sa“, ,,Uč sa“, ,,Objavuj“ aj štvrtý pilier ,,Spoločne pre lepší svet“. Ten je pre každý rok venovaný jednej téme. Tento rok bol touto témou MIER. Žiaci spolu s učiteľmi prežili veľmi príjemné dopoludnie, ktoré ukončili vyhodnotením víťazov a sladkými odmenami. Mgr. Margaréta Kvietková

          • Futbalové zápolenie špeciálnych základných škôl

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album Futbalové zápolenie špeciálnych základných škôl.

            Vo štvrtok 23.6. 2022 sa žiaci našej školy zúčastnili futbalového dopoludnia, ktoré zorganizovala Špeciálna základná škola v Brezne. Sily si zmerali mladší aj starší žiaci. Mladší žiaci prehrali proti fyzicky vyspelejším domácim 0:7, no vypracovali si viacero šancí a najviac mrzí, že neskórovali. Starší žiaci boli domácim vyrovnanejším súperom. Prehrali 0:2. Poďakovanie patrí všetkým našim žiakom za to, že príkladne reprezentovali školu. Mgr. Richard Smékal

          • ,,ČÍTAJME SI ...“ 2022

          • Do fotogalérie bol pridaný nový album ,,ČÍTAJME SI ...“ 2022.

            V stredu 22. júna 2022 prebiehal v našej škole už 13. ročník celoslovenského detského čitateľského maratónu „ČÍTAJME SI...“ 2022, “ ktorý je ďalšou aktivitou Linky detskej istoty, ktorá v spolupráci s knižnicami, školami a klubmi po celom Slovensku, ako i s ďalšími partnermi projektu chce motivovať deti k čítaniu kníh a k pravidelným návštevám knižníc. Na začiatku podujatia informovali pedagógovia žiakov o Linke detskej istoty a dostupnosti Linky pomoci pre deti a mládež. Tieto informácie mali žiaci k dispozícii aj na záložkách a plagátoch, ktoré boli súčasťou podujatia. Potom v každej triede čítali žiaci postupne určitú časť z vybranej knihy, podľa čitateľských zručností žiakov. Na záver sa žiaci – čitatelia podpísali na podpisový plagát tzv. diplom ČÍTAJME SI ...2022. Mgr. Margaréta Kvietková

          • Máj v škole

          • Deň matiek s vôňou levandule

             

            Každý rok si druhú májovú nedeľu pripomíname sviatok našich mamičiek. Tento rok nebol výnimkou. Dňa  11.mája 2022, po skončení rodičovského združenia, potešili mamičky a staré mamy  žiaci ŠKD milým kultúrnym programom, sladkým občerstvením, vlastnoručne vyrobenými darčekmi a levanduľovými vrecúškami.

            Mgr. Margaréta Kvietková

            Exkurzia v OUI Valaská

            Naši žiaci z končiacich ročníkov sa zúčastnili exkurzie v OUI Valaská. Privítala nás pani riaditeľka Mgr. Iveta Setváková, ktorá našich žiakov poinformovala o študijných odboroch aj praktickom výcviku,  aby vedeli, čo môžu očakávať. Žiakom sa exkurzia páčila a tešia sa na nový školský rok v OUI Valaská.

            Mgr. Milota Jasenská

            MDD

            Prvý jún je známy tým, že majú sviatok deti. Preto sme aj my vymenili knihy a zošity za spoločne strávený čas vo Vydrovskom skanzene. Touto cestou by sme sa chceli poďakovať riaditeľovi ČHŽ Ing. Alešovi Bílkovi za symbolickú cenu lístkov na vláčik.

            Mgr. Margaréta Kvietková

             

          • Týždeň boja proti drogám

          • Cieľom protidrogovej prevencie je odpútať pozornosť detí od nástrah drog rôznymi spôsobmi, napr. krúžkovou činnosťou, športovými, vedomostnými a výtvarnými aktivitami.

            Druhý januárový týždeň je na našej škole týždňom boja proti drogám. Zapojili sme sa do neho rôznymi aktivitami. Jednou z nich bola tvorba plagátov na tému: Škodlivosť fajčenia a konzumácia alkoholických nápojov. Najzaujímavejšie práce boli vystavené na nástenke v priestoroch školy.

            PaedDr. Giertlová Zuzana, Koordinátor protidrogovej prevencie v ŠZŠ Čierny Balog

    • Kontakty

      • Špeciálna základná škola, Hlavná 236/67, Čierny Balog
      • +421 048 619 13 02 +421 911 342 037
      • Hlavná 236/67 976 52 Čierny Balog Slovakia
  • Fotogaléria

      zatiaľ žiadne údaje